استرالیا سومین کشور پرطرفدار بینالمللی در میان دانشآموزان و دانشجویان برای مهاجرت تحصیلی به حساب میآید. جمعیت این کشور 24 میلیون نفر بوده و در نظام آموزشی به عنوان رهبر جهانی محسوب میشود. کشور استرالیا در تمامی مقاطع تحصیلی از قبیل دبستان، دبیرستان و همچنین دورههای زبان انگلیسی از دانشآموزان و دانشجویان بینالمللی استقبال میکند و به آنها خدمات آموزشی ارائه میدهد.
ما در این مقاله در مورد ویزای تحصیلی استرالیا برای کودکان و همچنین مقاطع تحصیلی استرالیا برای کودکان صحبت خواهیم کرد. اگر شما هم قصد مهاجرت به کشور استرالیا از طریق ادامه تحصیل را دارید، ما را تا انتهای این مقاله همراهی کنید.
مقاطع تحصیلی استرالیا برای کودکان و انواع مدارس

مقاطع تحصیلی در کشور استرالیا شامل پیش دبستانی، مهد کودک یا آمادگی، دبستان، دبیرستان و کالج است. از دوره ابتدایی تا پایان دوره دبیرستان 13 سال زمان میبرد. رفتن به مدرسه حداقل تا سن 16 سالگی در استرالیا اجباری است. این کشور دارای انواع مدارس دولتی، غیردولتی ( از جمله مدارس مذهبی مثل مدارس اسلامی یا کاتولیک) و همچنین مدارس مبتنی بر فلسفههای آموزشی مانند اشتاینر و مونته سوری است. همه مدارس در استرالیا باید در اداره آموزش و پرورش ایالتی به ثبت برسند و برای زیر ساخت و ثبت معلم نیز الزامات دولتی شامل حال آنها میشود.
مدارس دولتی در استرالیا
بودجه این مدارس توسط دولت تامین میشود. بیشتر مدارس استرالیا از نوع دولتی هستند که برای جمعیت حدودا 3/2 دانشآموزان خدمات آموزشی ارائه میدهند. به دلیل آن که هزینه مدارس دولتی به واسطه دولت تامین میشود، شهریه آنها نسبت به سایر انواع مدارس ارزانتر است. لازم به ذکر است که امکانات مدارس دولتی به خوبی مدارس غیردولتی نخواهد بود.
مدارس غیردولتی در استرالیا
این مدارس مستقل از دولت بوده و به دست موسسات خصوصی کشور اداره میشوند. در مدارس غیردولتی استرالیا از بهترین اساتید و امکانات آموزشی استفاده میکنند و به همین جهت در میان سایر مدارس به سرعت شهرت یافتهاند. متاسفانه شهریههای مدارس غیردولتی استرالیا گران بوده و برای تحصیل در این مدارس باید خود را از قبل آماده کنید.
مدارس کاتولیک در استرالیا
مدارس کاتولیک نیز نوعی مدرسه خصوصی به حساب میآیند. هزینه تحصیل در این مدارس نیز نسبتا کم است چرا که 80 درصد هزینههای دانشآموزان را کلیسا پرداخت میکند. در مدارس کاتولیک به افراد گفتار و کردار نیک آموزش میدهند و یادگیری آنان را با دقت کامل بررسی و مدیریت میکنند. این موسسهها به طور معمول دانشآموزان را ملزم میکنند که اعتقادات مذهبی همانند با مدرسه پیدا کنند.
یکی دیگر از انواع طبقهبندی مدارس در کشور استرالیا براساس جنسیت است، مانند مدارس تک جنسیتی و مدارس مختلط. مدارس تک جنسیتی به گونهای هستند که فقط دانشآموزان با یک جنسیت مشخص را قبول میکنند، یعنی مدارس پسرانه فقط دانشآموزان پسر را ثبتنام کرده و مدارس دخترانه نیز فقط دانشآموزان دختر را ثبتنام میکند. بیشتر این مدارس تک جنسیتی از نوع غیردولتی هستند. مدارس مختلط هم در ثبتنام دانشآموزان هیچگونه محدودیت جنسیتی نداشته و هر دو جنس را ثبتنام میکند.
شرایط اخذ پذیرش در مدارس کشور استرالیا برای کودکان

مراحل اخذ پذیرش در مدارس کشور استرالیا از مدرسهای به مدرسهی دیگر متفاوت است. مکان مدارس اکثر اوقات محدود است و امکان دارد براساس ملیت به دانشآموزان اولویت ثبتنام بدهند. یکی از مهمترین شرایط برای گرفتن پذیرش در مدارس کشور استرالیا سن متقاضی است. از سنین 6 تا 12 سال کودکان در مقطع ابتدایی امکان ثبتنام دارند و از سن 13 تا 16 سالگی در مقطع دبیرستان باید مشغول به تحصیل شوند. دانشآموزان دوره دبیرستان در استرالیا بدون داشتن مدرک زبان اجازه تحصیل در مدارس را دارند. معرفی کردن یک شخص که سرپرستی دانشآموز را برعهده دارد یکی از مدارک مهم و اساسی برای گرفتن پذیرش در مدارس استرالیا است.
شرایط سنی تحصیل در مدارس کشور استرالیا

شرایط سنی برای تحصیل در مدارس کشور استرالیا در ایالات مختلف، متفاوت است. در ایالات ویکتوریا، نیوساوتولز، تاسمانی، قلمرو پایتخت استرالیا و قلمرو شمالی، مقطع ابتدایی یک سال مقدماتی داشته و در ادامه سالهای 1 تا 6 قرار میگیرد. مقطع متوسطه نیز شامل سالهای 7 تا 12 تحصیل خواهد بود.
در استرالیای جنوبی و غربی و همچنین کوئینزلند مقطع ابتدایی شامل یک سال مقدماتی و به دنبال آن سالهای 1 تا 7 تحصیل است. مقطع متوسطه نیز در این ایالات شامل سالهای 8 تا 12 خواهد بود. در تمام ایالات کشور استرالیا تحصیل اجباری 6 سال است به جزء ایالت تاسمانی که در آن 5 سال تحصیل اجباری است. یعنی بیشتر کودکان دوره پیش دبستانی را در سن 4.5 تا 5.5 سالگی شروع میکنند. تحصیل در کشور استرالیا برای تمامی کودکان و نوجوانان اجباری بوده و تا پایان سال 10 را باید سپری کنند. همچنین حضور تمام وقت در مسائل آموزشی، آموزشی یا اشتغال تا پایان 17 سالگی لازم است.
مطلب ویزای دانش آموزی استرالیا را هم بخوانید
مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در مدارس کشور استرالیا
یکی از مهمترین مزایای مدارس کشور استرالیا، عدم نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی است. متقاضیان میتوانند به راحتی بدون نشان دادن مدرک زبان از مدارس این کشور پذیرش دریافت کنند و حتی اگر سطح زبان آنان پایینتر از حد انتظار برای شروع دوره تحصیلی مورد نظر است، مدارس استرالیا برای این دانشآموزان کلاسهای زبان خصوصی به جهت بالا بردن سطح زبان آنان برگذار میکنند.
هزینه تحصیل در مدارس کشور استرالیا
هزینههای تحصیل و زندگی در استرالیا یکی از موارد مهمی است که متقاضیان باید به آن توجه کنند. طبق آخرین آمار به دست آمده، برای دریافت خدمات آموزشی به صورت خصوصی برای فرزندان، خانوادهها به طورمیانگین نیاز به سرمایه نیم میلیون دلاری دارند. البته لازم به ذکر است که مقدار این هزینه در مدارس دولتی تا حد چشمگیری کاهش پیدا میکند.
به عنوان مثال دانشآموزان در مدارس دولتی تنها 60 هزار دلار هزینه خدمات آموزشی پرداخت میکنند. این مقدار شامل هزینههای خرید لباس، فعالیتهای خارج از برنامه و هزینه حمل و نقل عمومی نیز هست. در شهرهای بزرگ استرالیا خانوادهها برای مقطع دبیرستان فرزندان خود در مدارس دولتی سالانه مبلغی حدود 4500 دلار باید پرداخت کنند، در حالی که درمدارس غیردولتی این مبلغ به سالانه حدود 12600 دلار و در مدارس کاتولیک به 22000 دلار نیز خواهد رسید. با توجه به انتخاب نوع مدرسه هزینههای پرداختی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکنند.
در مدارس خارج از شهر و دور از مناطق شهری هزینهها مقرون به صرفهتر است. به عنوان مثال، هزینه تحصیل در مدارس خارج از شهر سالانه حدود 3700 دلار است در صورتی که این مبلغ در مدارس کاتولیک حدودا 9400 دلار خواهد بود. در بیرون از شهر مدارس غیردولتی نسبت به مدارس دولتی و کاتولیک گرانتر هستند، اما با این حال باز هم از مدارس داخل شهری ارزانتر در آمده و حدود 16970 دلار در سال هزینه نیاز خواهند داشت. به طور کلی هزینه تمام سالهای تحصیل در مدارس دولتی و غیردولتی اختلاف چشمگیری دارند، در مدارس دولتی هزینه 12 سال تحصیل حدودا 63000 دلار و در مدارس غیردولتی حدودا 458000 دلار در میآید.
بورسیه تحصیلی در مدارس استرالیا

در مدارس کشور استرالیا بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد. در واقع این بورسیه برای دانشآموزان کوشا و موفق و همچنین آنان که توانایی پرداخت هزینههای تحصیل در مدارس را ندارند به عنوان یک تشویق و پاداش در نظر گرفته میشود و شامل تمام یا بخشی از هزینههای تحصیل در مدارس استرالیا خواهد بود. بورسیه مدارس دولتی شامل خرید کتاب، تجهیزات آموزشی و دیگر هزینههای مربوط به مدرسه است. تعداد زیادی از بورسیههای ارائه شده توسط مدارس داخلی هستند، یعنی برای دانشآموزانی که از قبل یک دوره تحصیلی در آن مدرسه گذراندهاند قابل اقدام است.
از آن جایی که شرایط اهدای بورسیه در مدارس مختلف متفاوت است حتما قبل از هر اقدامی در مورد شرایط مدرسه مورد نظر خود تحقیق و جستجو کنید. لازم به ذکر است که برخی از بورسیههای تحصیلی مدارس استرالیا به طور خودکار روی مدارک تحصیلی دانشآموز اعمال شده و نیاز به اقدامی در این زمینه نیست.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در مدارس کشور استرالیا
- ارائه گذرنامه با تاریخ معتبر
- ارائه مدارک تحصیلی اصل مقاطع تحصیلی گذشته همراه با ترجمه آنها
- ارائه عکس پرسنلی
- ارائه گواهی و مدارک لازم جهت نشان دادن تمکن مالی
- تکمیل کردن فرمهای خواسته شده از دانشآموز
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا برای کودکان
متقاضیان برای مهاجرت و تحصیل در مدارس کشور استرالیا لازم است که دو مرحله را طی کنند. در مرحله اول باید از یکی از مدارس این کشور پذیرش گرفته و بعد از گرفتن پذیرش میبایست ویزای تحصیلی استرالیا برای کودکان دریافت کنند.
جمعآوری و ارائه تمامی مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانشآموزی استرالیا یکی از اصلیترین مراحل در این مسیر است، زیرا هرگونه سهل انگاری و نواقص در این مرحله ممکن است ویزای دانشآموزی فرد را ریجکت کند. دقت فرمایید که تمامی مدارک لازم باید اصل بوده و از ارائه مدارک جعلی خودداری فرمایید. در ادامه مهمترین مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانشآموزی را مطرح خواهیم کرد:
- ارائه پاسپورت با تاریخ معتبر
- پرداخت کلیه هزینههای درخواست ویزا
- بیانیه ورودی موفت فرد (GTE)
- کلیه مدارک تحصیلی
- تمامی مدارک زبان انگلیسی فرد ( مانند نمرات تافل، آیلتس و…)
- ارائه مدارک تمکن مالی (هزینه تحصیل، هزینه زندگی، هزینه بلیط رفت و برگشت و…)
- بیمهنامه درمانی فرد با جزئیات کامل
- ارائه نامه هدف
- چند قطعه عکس در اندازه عکسهای پاسپورت
- ضمیمه کردن رضایت نامه والدین دانشآموز
اقامت پس از فارغ التحصیلی از مدارس کشور استرالیا
تحصیل در کشور استرالیا نیز مانند سایر کشورها باعث دریافت اقامت دائم این کشور نمیشود و اگر فرد با تحصیل در این کشور قصد گرفتن اقامت دائم و ماندن همیشگی در استرالیا را دارد، بایستی پس از پایان دوره تحصیل خود توسط یک کارفرمای استرالیایی استخدام شده و مشغول به کار شود. البته با پرداخت کردن کلیه هزینههای مالیات و بیمه به مدت 4 سال، امکان دریافت اقامت دائم را خواهید داشت.
نکته دیگر این است که اگر پس از پایان دوره دبیرستان قصد ادامه تحصیل در استرالیا را داشته و وارد دانشگاه شوید، در کنار تحصیل اجازه انجام کار پاره وقت را نیز به شما میدهند. البته اگر بعد از دوره متوسطه وارد دانشگاه هم نشوید به شما اجازه کار خواهند داد.
در پایان
تحصیل در مدارس کشور استرالیا مزایای بسیار زیادی دارد. همچنین این کشور برای دانشآموزان بینالملل این شرایط را فراهم کرده است که با دریافت بورسیه تحصیلی هزینههای مالی و شهریه مدارس آنها تا حد قابل قبولی کاهش پیدا کند. همانگونه که در بالا مطالعه نمودید، ما در این مقاله در مورد ویزای تحصیلی استرالیا برای کودکان و مقاطع تحصیلی استرالیا برای کودکان صحبت کردیم.
برای دریافت مشاوره تحصیل در استرالیا این فرم را پر کرده تا کارشناسان خبره با شما تماس گرفته و راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند.
پیشنهاد میشود این مطالب را هم بخوانید: