سوالات متداول مشمولین نظام وظیفه برای خروج از کشور

سوالات متداول مشمولین نظام وظیفه برای خروج از کشور

احتمالا برای آینده تحصیلی یا کاری خود به مهاجرت فکر کرده اید. یکی از روش ها مهاجرت تحصیلی است. با استفاده از این روش می توانید برای تحصیل در یکی از دانشگاه های معتبر بین المللی اقدام کرده و حتی بعد از تحصیل در صورت داشتن شرایط لازم اقدام به درخواست اقامت کنید. اما برای درخواست پذیرش و مهاجرت تحصیلی از کجا شروع می کنید؟
پیشنهاد ما این است که مراحل مهاجرت تحصیلی خود را به موسسه های معتبر و دارای مجوز های لازم مانند موسسه اعزام دانشجو آریا بسپارید. با کمک این موسسات مراحل درخواست پذیرش شما با کمترین ریسک، سریعترین زمان ممکن و به راحتی انجام می شود.
اما اگر مشمول نظام وظیفه هستید و برای خروج از کشور سوالاتی دارید می توانید با خواندن مطلب زیر همراه ما باشید.

سوالات متداول مشمولین نظام وظیفه برای خروج از کشور

1- خروج از كشور تا چه سني نياز به مجوز از سازمان وظيفه عمومي ندارد؟

قبل از سن مشموليت با عنايت به اينكه سن مشموليت از ابتداي ماه 18 سالگي تمام مي باشد ،لذا خروج اشخاص قبل از سن مشموليت نياز به  اخذ مجوز ندارد.

مثال : متولد 4/5/73 از تاريخ 1/5/91 به عنوان مشمول محسوب مي شود وخروج وي تا 1/5/91 نياز به مجوز سازمان وظيفه عمومي ندارد.

2- دانش آموزان و دانشجويان خارج از كشور در صورت فراغت ، اخراج ويا ترك تحصيل تا چه مدت مي بايست خود را به وظيفه عمومي معرفي نمايند؟

اينگونه مشمولان حداكثر 1 سال از تاريخ وقوع فراغت ، اخراج يا ترك تحصيل فرصت معرفي خود به وظيفه عمومي را خواهند داشت

3- آيا مشمولي كه داراي معافيت تحصيلي دانش آموزي يا دانشجويي خارج از كشور است مي تواند به دفعات متعدد به كشور مسافرت نمايد؟

هيچگونه محدوديتي ازسوي وظيفه عمومي دراين زمينه وجود نداردومقررشدوزارتخانه هاي مربوط مجوزهاي ترددسالانه براي اينگونه مشمولان صادر كنند .

4  – سنوات تحصيل دانشجويان در خارج از كشور چگونه مي باشد؟

سنوات تحصيل دردانشگاه هاي خارج از كشور همانند دانشگاه هاي داخل كشور مي باشد وفرقي باهم ندارند.

5ـ آيا دانشجويان انصرافي در خارج از كشور حق تحصيل مجدد را دارند؟

به شرط اينكه 1سال ازتاريخ انصراف آنان سپري نشده باشد واين حق رافقط1باردرطول تحصيل براي دانشگاه هاي داخل وخارج از كشورخواهند داشت.

6- انواع سفرهايي كه مورد استفاده مشمولان مي باشد كدام است؟

سفرهاي علمي – سفرهاي زيارتي – سفرسیاحتی (غیرعلمی ، غیرزیارتی) – سفر ورزشی – سفرمطالعاتی – سفرکاری / ماموریتی – دوره هاي مشترك

7- ميزان وثيقه سفر هاي مورد استفاده مشمولان چقدر مي باشد؟

  • سفر زیارتی مبلغ 50/000/000 ریال
  • سفر سیاحتی مبلغ 300/000/000 ریال
  •  وثیقه سفرهای علمی مبلغ 150/000/000 ریال
  • سفرتحصیلی در خارج از کشورمبلغ  400/000/000ریال

8- شرایط کلی مشمولان برای خروج از کشور کدام است؟

الف : مشمول فاقد غيبت باشد.

ب : دارای معافیت تحصیلی بوده و وضعيت تحصيلي مشخصي داشته باشد.

پ : در سنوات اولیه تحصیلی و یا سنوات ارفاقی ( دارای مجوز سنوات ارفاقی ) باشند .

ت : مشمولانی که تحصیل آنان به اتمام رسیده است ( فارغ التحصیل ، انصراف ، اخراج و ترک تحصیل منجر به اخراج ) باشند .

ث: برای مراجعت به موقع به کشور وثيقه مورد نياز را بسپارند .

ج: ارائه گواهي اشتغال به تحصيل برای دانش آموزان  و درخواست مجوز خروج موقت از کشور برای دانشجویان .

9- مدت اعطايي جهت سفرهاي مطالعاتي حداكثر چه بازده زماني را در بر ميگيرد؟

براي دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد 6 ماه ودانشجويان مقطع دكتري 12 ماه مي باشد.

ضمناٌ در این مدت ورود و خروج مشمول به داخل کشور برای موارد ضروری با ارائه درخواست و موافقت وظیفه عمومی بلامانع است .

10-  صدور مجوز خروج از كشوربراي سربازان وظيفه چگونه است ؟

صدور مجوز خروج از كشور براي سربازان از سوي وظيفه عمومي ممنوع مي باشد وامور مربوط به خروج از كشور آنان از سوي يگان خدمتي قابل پيگيري وانجام است.

11-  آيا صدور مجوز خروج براي دانشجويان از سوي وظيفه عمومي محدوديت دارد؟

خير صدور مجوز خروج در هر ترم تحصيلي از نظر وظيفه عمومي هيچ محدوديتي ندارد.

12- دربازگشت از سفر و استرداد وديعه ،آيا حضور مشمول در وظيفه عمومي الزامي است؟

درحال حاضر بله – صرفا باحضور مشمول ورويت گذرنامه وي وديعه استرداد مي گردد.

13- دربازگشت از سفر هاي خارج از كشور با مشمولاني كه به موقع به كشور وارد شده ليكن با تاخير خود را به وظيفه عمومي معرفي نموده اند چگونه رفتار خواهد شد؟

محدودیت خروج مجدد برای آنها لحاظ نمی گردد . و صرفا در صورت عدم ورود به موقع به داخل کشور ، حسب مورد ضبط وثیقه یا محدودیت خروج مجدد به مدت 6 ماه اعمال می گردد . از شش ماه تا يكسال از خروج مجدد ايشان جلوگيري خواهد شد .

14- با مشمولي كه با صدور مجوز به خارج از كشور سفر نموده ودر موعد مقرر به كشور بازنگشته است چگونه رفتار خواهد شد؟

معاونت ومظف است مراتب را به متعهد و یا سازمان مربوط اعلام و اقدامات لازم برای اخذ مبلغ تضمین و لغو تعهد را به عمل آورده ، در این صورت پذیرش تعهد مجدد از این گونه افراد مجاز نخواهد بود . و درمورد سازمانها ، چنانچه تعداد عدم مراجعت به بیش از 10 درصد برسد ضمانت آنها معتبرنخواهد بود . وديعه وي به نفع دولت ضبط خواهد شد ودرصورت ورود به غيبت همانند ساير غايبين با آنان رفتار مي شود .

15- فرآيند رسيدگي به درخواست خروج از كشور مشمول چيست؟

الف : ارائه اشتغال به تحصيل (دانشجويي و دانش آموزي ) به همراه وثيقه سفر مربوطه به وظيفه عمومي محل استقرار دانشگاه يا سكونت مشمول .

ب : صدور وارسال مجوز خروج از كشور توسط سامانه  وظيفه عمومي به پليس گذرنامه ناجا.

پ : صدور گذرنامه يا تمديد آن توسط گذرنامه ناجا.

16- آیا خروج از کشور دانشجویان در سنوات ارفاقی امکان پذیر می باشد؟

بله صدور مجوز خروج از کشور برای دانشجویانی که با موافقت کمسیون موارد خاص دانشگاه و وظیفه عمومی در حال تحصیل در سنوات ارفاقی می باشند بلامانع می باشد.

17- در چه مقطع تحصیلی  می توانیم برای ادامه تحصیل  در خارج از کشور مجوز بگیریم؟

طبق ماده (35) قانون خدمت وظیفه عمومی ، مشمولین دیپلم که حداکثر یک سال پس از فراغت از تحصیل در یکی از دانشگاه ها وموسسات آموزش عالی داخل یا خارج از کشورکه موردتایید وزارتخانه های علوم و بهداشت می باشند، پذیرفته شوند تا زمانی که وفق تبصره (1) ماده (33) به تحصیل اشتغال دارند ، می توانند مشروط به اینکه دارای غیبت غیر موجه نباشند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند ، صدور معافیت تحصیلی خارج از کشور ماده فوق ، با سپردن وثیقه کامل امکان پذیر می باشد.

18-  آيا مشمولاني كه براي آنان تاريخ اعزام تعيين شده، مي‌توانند تاريخ اعزام خود را تغيير دهند مثلاً تمديد نمايند؟

پذيرفته‌شدگان قطعي دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي (داخل و خارج از كشور) كه زمان ثبت نام و ادامه تحصيل آنان بعد از موعد اعزام باشد، اعزام آنها حسب مورد حداكثر تا شش ماه به تعويق مي‌افتد.

 

منبع : سازمان نظام وظیفه کشور

برای دریافت اطلاعات بیشتر و پرسش سوالات خود می توانید با کلیک روی دکمه زیر به صورت غیرحضوری سوالات خود را از مشاوران سازمان نظام وظیفه بپرسید.

اگر قصد مهاجرت تحصیلی به استرالیا را دارید، یا به دنبال موسسه اعزام دانشجو به استرالیا و نیوزلند می گردید، خدمات گروه مهاجرتی آریا را با کلیک روی دکمه زیر ببینید

دریافت مشاوره

برای دریافت مشاوره و راهنمایی های لازم لطفا فرم مشاوره که از دکمه پایین در دسترس است را پر کرده و ارسال کنید. اطلاعات شما نزد ما امانت بوده و افشاء نخواهد شد. ویا می توانید فرم روبرو را پر کرده برای ما ارسال کنید تا در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم.
برای پرسیدن هرگونه سوال می توانید با ما تماس گرفته و یا از طریق چت آنلاین که در سمت چپ پایین صفحه قابل دسترس است، سوالات خود را بپرسید.

[super_form id="13865"]
می توانید این مطلب را به اشتراک بگذارید

65 دیدگاه دربارهٔ «سوالات متداول مشمولین نظام وظیفه برای خروج از کشور»

  1. با سلام، وثیقه ی دانشجویی حتما باید نقدی باشه؟ ینی نمیشه سند ملکی گذاشت؟ اگه می شه، بعدا چطور میشه اونو به نقدی تغییر داد و سند رو گرفت؟(یکی از اعضای خانواده بگیره)

    1. فاطمه باقری

      سلام
      تمکن مالی قابل ارائه به سفارت، ترکیبی از منابع نقدی و غیر نقدی می باشد. ارائه سند به تنهایی نیاز به نقدینگی را مرتفع نمی کند. لطفا با مشاوران دفترردر خصوص ارزیابی شرایط تماس بگیرید

  2. من ۳ ماه پیش پاسپورت گرفته بودم ، آیا مجددا باید برم و پاسپورت بگیرم یا فقط وثیقه رو قرار بدم کفایت میکنه؟

  3. با مجوز خروج از کشور چند بار میشه از کشور خارج شد؟
    مجوز خروج از کشور من برای فرزندان کارکنان دولت در خارج کشور هستش.

  4. سلام من دانشجو هستم و میخام برای کار چند ماه برم عراق رفتم پلیس +۱۰ گفتن باید تو سایت سخا درخواست بدی اما تو سایت گزینه ای برای کار وجود نداره و نوشته فقط ۳۰ روزمیتونم خارج بمونم و تو سایت زمان ورود خروج داره اما من معلوم نیست چه روزی دقیق میرم و ایا امکان تمدید داره لطفاً راهنماییم کنید

  5. پوریا اسدالهی

    سلام وقت بخیر.
    من حدود دو ماه دیگر فارق التحصیل دوره فوق لیسانس خواهم بود و می خواهم بعد از فارق التحصیلی و قبل از اقدام برای سربازی به منظور سیاحتی مجوز خروج از کشور بگیرم. آیا این امر امکان پذیر است؟

  6. سلام من دوسال پیش مشمول شدم تا برج ۹ پارسال ۱۴۰۰ معافیت تحصیلی داشتم ولی برج ۹ ۱۴۰۰ معافیت تحصیلیم تموم شد و در حال حاظر سربازی نرفتم چه تبصره ایی هست که بتونم برم خارج از کشور؟

    1. سلام
      لطفا با سازمان نظام وظیفه صحبت کنید. اما امکان اخذ معافیت تحصیلی با ثبت نام در مقطع بالاتر هست

  7. مجوز خروج شما از سمت سازمان وظيفه عمومي ناجا صادر شد. مراحل بعدي را از پليس گذرنامه پيگيري نماييد. منظورسان چیه

  8. سلام تاریخ خروج از کشورم پانزدهم شهریوره و تو سایت نظام وظیفه هم زده در اسرع وقت به اداره گذرنامه منتقل میشه اگه برم پلیس +۱۰ درخواست گذرنامه بدم تا قبل از ۱۵ ام به دستم میرسه یا تا بعد از شروع تاریخ خروج بهم نمیدنش

  9. با سلام و خسته نباشید. من به هنگام درخواست مجوز خروج از کشور و واریز ودیعه در سایت sakha.epolice.ir با پیغام “تاریخ بازگشت از تاریخ مجاز معافیت فراتر میباشد” مواجه میشوم. در صورتیکه تا 31 شهریور 1403 معافیت تحصیلی دارم. این تاریخ معافیت تا 31 شهریور 1403 در سامانه سخای من هم ثبت شده. اما نمیدانم چرا سایت ایراد میگیره. ممنون میشوم اگر پاسخ بدید. با تشکر

    1. سلام ببخشید من هم مشکل شما را دارم ممنون میشم اگه تونستید راه حلی پیدا کنید به منم بگید.

  10. سلام. آیا از وثیقه دوره کارشناسی ارشد می شه برای ادامه تحصیل تو دوره دکتری استفاده کرد یا باید دوباره فرآیند رو از ابتدا انجام بدیم؟

  11. سلام من دانشجو هستم ودیعه برای خروج از کشور گذاشتم و مجوز برای خروج صادر شده ولی هنوز از کشور خارج نشدم آیا امکان تغییر بازه زمانی که مجاز هستم از کشور خارج شوم هست

  12. محسن فندرسکی

    سلام میشه یه روز زودتر از تازیخ خروج موقت از مرز رد شد یا باید حتما تاریخ خروج برسه؟
    من ۱۸ هم خروج از کشور دارم تا ۲۷ تم
    میتونم ۱۷ هم از مرز رد بشم ؟

    1. سلام. مجوز شما برای تاریخ مورد نظر صادر شده. اما برای بررسی بیشتر با پلیس گذرنامه صحبت کنید

  13. سلام برای مجوز خروج ۲۰ روزه ی دانشجویی به مقاصدی مثل کانادا و امریکا که پرواز مستقیم ندارد درخواست باید بنام کشور ترکیه یا قطر که مسبر ترانزیت هست باشه و یا به مقصد نهایی؟ و اگر درخواست خروج برای کشور ترانزیت مثلا ترکیه ثبت شود با توجه به صدود کارت پرواز در فرودگاه به نام مقصد ترانزیت و نهایی توسط خطوط،پروازی ، افسر گذرنامه ممانعت ایجاد نمیکند؟

  14. سلام خسته نباشید من قبلا دانشگاه پیام نور ثبت نام کردم و ۲ ترم مرخصی تحصیلی گرفتم برای کنکور بعد انصراف دادم و الان دانشگاه دولتی هستم خواستم بدونم بعد از فارغ‌التحصیلی برای ادامه تحصیل تو خارج در مقطع ارشد برام پاسپورت دانشجویی صادر میشه.

    1. فاطمه باقری

      سلام. شما برای تحصیل مقطع لیسانس ۵ سال سنوات دارید. تا پایان این زمان وقت دارید لیسانس را تمام کرده و پذیرش و ویزا بگیرید و خارج شوید

  15. سلام ببخشید من تو یک سال دوبار مجوز خروج گرفتم ولی از کشور خارج نشدم. برای بار سوم هم مجوز بهم میدن ؟

    1. فاطمه باقری

      سلام. لطفا با سازمان نظام وظیفه صحبت کنید. قاعدتا نباید مشکلی باشه چون شما استفاده اش نکردید

  16. سلام من تا ۳۱/۶/۴۰۱ مجوز خروج داشتم اما چون اینجا واسم کاری پیشم اومد تا ۲۰ مهر مجبورم که بمونم
    چه اتفاقی میفته؟

  17. سلام من تا ۳۱/۶/۴۰۱ مجوز خروج داشتم اما چون اینجا واسم کاری پیشم اومد مجبورم نا اخر مهر بمونم
    چه اتفاقی میفته؟

    1. فاطمه باقری

      سلام. اگر دانشجو هستید از دانشگاه محل تحصیل نامه ببرید برای سازمان نظام وظیفه. ان شالله که براتون تمدید کنند. اما در کل وقتی سنوات تمام میشه متاسفانه دیگه باید برید سربازی و یا مقطع بعدی تحصیلی رو سریعا شروع کنید تا بتونید پاسپورت بگیرید

  18. سلام بنده دانشجوی پیام نور هستم فعلا معافیت تحصیلی دارم الان هم از دانشگاه روسیه پذیرش گرفتم دعوت نامه هم برایم آمده ، آیا وثیقه بگذارم برم چکار کنم ؟

    1. فاطمه باقری

      لطفا ابتدا از طریق وزارت علوم معافیت تحصیلی بگیرید و سپس به ساز مان نظام وظیفه و اداره گذرنامه مراجعه کنید.

  19. سلام من مجوز خروج گرفتم دانشجو هستم اما خارج نشدم آیا باید کاری انجام بدم یا خودشون میدونن که نرفتم خارج از کشور؟؟؟

  20. سلام خسته نیاشید
    دانشجویان مشمول در سال چند بار اجازه ی خروج دارند و بین هر خروج و ورود حداقل چقدر باید فاصله باشد؟

      1. علی میرزرابی

        سلام بنده متولد ۱۳۸۱ هستم مشمول هستم و معافیت تحصیلی ندارم ولی گذرنامه ام تا ۶ ماه اعتبار دارد آیا میتوانم از کشور خارج و به سفر اربعین بروم

  21. علی اسماعیلی

    سلام خسته نباشید.
    من بهمن سال ۱۴۰۰ فارغ التحصیل شدم و به گفته شما سنوات لیسانس ۵ سالس
    بعد ااز فارغ التحصیلی تو اون یه سال فرجه من یه بار مجوز خروج گرفتم رفتم و برگشتم از ۴ مرداد تا ۳ مهر سال ۱۴۰۰ مجوز گرفتم الان ایرانم دوباره میخام مجوز بگیرم باید دانشگاه تایید کنه؟؟؟؟??????? من فارغ التحصیل شدما
    به دانشگاه زنگ میزنم میگه تو فارغ التحصیل شدی دانشجوی ما نیستی من الان تو اون فرجه ی یه ساله بعد فارغ التحصیلی ام باید چیکار کنم میشه راهنمایی کنید؟؟??????

    1. فاطمه باقری

      سلام. شما ابتدا از یک دانشگاه مورد تایید وزارت علوم و یا وزارت بهداشت پذیرش کارشناسی ارشد گرفته و همراه با مدرک زبان برای اخذ تاییدیه معافیت تحصیلی اقدام می کنید. در این خصوص توصیه می کنیم به وزارتخانه های مذکور، با توجه به رشته تحصیلی تان، مراجعه نمایید و اطلاعات کامل کسب کنید.

  22. سلام. من برای یکماه وثیقه گذاشته ام که از دوشنبه هفته بعد خارج شوم اگر با دو روز تاخیر خارج شوم مشکلی پیش می آید؟

  23. سلام
    اگه در یه بازه مثلا 18 مهر (تاریخ خروج) و 16 آبان بازگشت خورده باشه… میشه مثلا 4 آبان از کشور خارج شد؟ یعنی 16 روز از تاریخی که مجوز خروج صادر شده فراتر بره ولی تو همون بازه باشه

  24. سلام ، من متولد ۱۳۸۴/۰۱/۲۵ هستم و دانش آموز کلاس دوازدهم ، میخواستم بعد از امتحانات خرداد ماه به مسافرت خارج از کشور بروم ، یکی از دوستان رفته بود نظام وظیفه بهش گفتن با اینکه ۱۸ سالت شده ولی تا شهریور امسال بخاطر اینکه دانش آموز بودیم مانعی برای خارج شدن کشور نیست و میشه رفت ، ولی راستش بهش اطمينان ندارم میخواستم از شما بپرسم که این درسته یا نه ؟ اگه درست نیست چیکار باید بکنم که بتونم به سفرم برم؟ آيا نياز به وثيقه يا مجوزى دارم؟

    ممنون

  25. سلام
    بنده مجوز خروج از کشور گرفتم با وقیثه ۵ میلیونی اگه تو اون تاریخ نتونم از کشور خارج بشم میتونم وثیقه رو از نظام وظیفه بگیرم یا نه ؟ آیا جریمه میشم ؟

  26. سلام خسته نباشید
    به نظر شما امکان تغییر تاریخ شروع سفر برای کسی که وثیقه سیاحتی گذاشته هست ؟

  27. سلام بنده مشمول سربازی هستم و معافیت تحصیلی ندارم و متولد 1381 هستم ولی گذرنامه ام تا 6 ماه دیگر اعتبار دارد آیا میتوانم برای سفر اربعین اقدام کنم

  28. سلام من ۲ شهریور تا ۲۵ شهریور مجوز خروج از کشور گرفتم ولی هنوز از کشور خارج نشدم می تونم تا ۲ مهر تاریخ بازگشتم را تمدید کنم؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Call Now Button