فرهنگ استرالیا

فرهنگ استرالیا

فرهنگ استرالیا

 

فرهنگ استرالیا در اقصی نقاط آن متنوع و متفاوت است. با توجه به استعمار بریتانیا در استرالیا، که در 1788 میلادی آغاز شد، این کشور یک فرهنگ کاملا غربی دارد؛ اگرچه مردم بومی این کشور هم در طول قرن‌ها تاثیر زیادی روی فرهنگ استرالیا داشته‌اند، به‌طوری‌که افسانه و اسطوره‌های‌شان همچنان شنیده می‌شود و در خون فرهنگ‌شان جریان دارد. پس از جنگ جهانی اول، فرهنگ استرالیا شامل تغییراتی شد و از سبک بریتانیایی، به آمریکایی تغییر یافت. استرالیا همچنین مهاجران زیادی را از سراسر دنیا جذب کرده و این تاثیر عمیقی بر شیوه‌ی زندگی مردم این کشور گذاشته است. با سپری شدن دهه‌ها و نزدیک بودن استرالیا به آسیا، فرهنگ این کشور به‌تدریج فرمی آسیایی هم پیدا کرد و این ویژگی‌ها را به‌خصوص در آشپزی و غذاهای استرالیا می‌توان یافت.

باور و ارزش‌ها

با توجه به فرهنگ استرالیا ، عمده‌ترین ارزش‌ها و باورهای اصلی استرالیایی‌ها موارد زیر هستند:

فستیوال هنرهای روی بدن استرالیا

 

●       احترام به آزادی و کرامت فردی

●       آزادی مذهب

●       برابری مرد و زن

●       احترام و بردباری متقابل

●       برابری فرصت و شانس برای هر فرد

فرهنگ بومی استرالیا

فرهنگ بومی استرالیا شامل بسیاری از اقدامات و مراسم‌های متمرکز بر اعتقاد به «روزگار رؤیا» است. روزگار رؤیا مفهومی در اسطوره‌شناسی بومیان استرالیا است که به دورانی مقدس اشاره دارد. این دوران در باور مذهبی بومیان استرالیا، دورانی است که ایزدان و نیاکان، جهان ما را آفریدند. بعد از آن قهرمانانی اجدادی در جهان ساکن شدند که دارای قدرت‌ و توانایی‌های فراطبیعی بودند. این فرهنگ بومی، قدیمی‌ترین فرهنگ زنده‌ی جهان است! در طول سال مراسم‌های زیادی برگزار می‌شوند: مراسم دود برای پاکسازی مردم، مراسم «بورا» که پسران جوان را به مرد تبدیل می‌کند، و همچنین مراسم رقص «کوروبوری» که برای خوش‌آمدگویی از دیگر قبایل بومی انجام می‌شود. موسیقی هم بخشی از شیوه زندگی و مراسمات بومی است. ساز «دیجریدو» توسط مردان «کاکادو» برای حدود 1500 سال است استفاده می‌شود. علاوه بر این، هنر هم نقش مهمی در سنت بومی استرالیا دارد. نقاشی و حکاکی روی سنگ از معمول‌ترین تکنیک‌های مورد استفاده بومی‌ها هستند. نقاشی‌های نقطه‌ایِ بومی، در سطح بین‌المللی به‌عنوان هنری منحصر‌به‌فرد شناخته شده‌اند و در دل هنر بومی استرالیا جای دارند. این هنر معنای خاص و ویژه‌ی خود را دارد این‌ها همه بخش‌هایی از فرهنگ استرالیا هستند.

زبان

زبان نیز مانند جشن‌ها و آداب و رسوم بخشی از فرهنگ هر کشور است. زبان استرالیا نیز مانند هر کشور دیگری جایگاهی در فرهنگ استرالیا دارد. اگر چه استرالیا هیچ زبان رسمی‌ای ندارد، اما انگلیسی در عمل زبان ملی آن محسوب می‌شود. حدود 80 درصد از مردم انگلیسی صحبت می‌کنند و بیشتر مهاجران، جدا از زبان مادری خود (ماندارین، ایتالیایی، عربی و…) به انگلیسی هم حرف می‌زنند. تقریبا 70 درصد از زبان‌های بومی هم در سطح کشور مورد استفاده قرار می‌گیرند اما 20 درصدشان در خطر انقراض و فراموشی هستند. این زبان‌های بومی تنها زبان اصلی 0.25 درصد از جمعیت استرالیا به شمار می‌روند.

مذهب

بخش دیگری از فرهنگ استرالیا، مذهب این کشور است. مذهب رسمی و دولتی خاصی را نمی‌توان در استرالیا پیدا کرد. قانون اساسی استرالیا، دولت را از دخالت کردن در آزادی مذهب مردم منع کرده است. در سال 2011، بیش از 60 درصد جمعیت استرالیا اعلام کردند که مسیحی هستند، و بیش از 20 درصد هم ادعا داشتند که هیچ مذهبی ندارند. این در حالی است که در سال 1901، تقریبا تمام استرالیایی‌ها مسیحی بودند. کلیسای «آنگلیکان» در سال 1986، به دلیل موج مهاجرت از جنوب اروپا، از «کلیسای کاتولیک رومی» پیشی گرفت و بزرگ‌تر شد. به غیر از مسیحیت، ادیان اصلی استرالیا، بودیسم (%2.5)، اسلام (%2.2) و هندوئیسم (%1.3) هستند.

فستیوال مذهبی استرالیا

هنر

هنر بخش بزرگی از فرهنگ هر کشور را می‌سازد. در فرهنگ استرالیا نیز هنر جایگاهی ویژه دارد. استرالیا چشم‌انداز فرهنگی پرجنب‌وجوشی دارد و برخی از هنرمندان آن در سطح جهانی شناخته‌شده هستند. بسته به سلیقه‌ی فرهنگی‌تان، در ادامه بعضی از هنرمندان و آثار هنری استرالیا را می‌توانید ببینید و آن‌ها را بهتر بشناسید:

معماری

Spirit of the Land Festival

معروف‌ترین معماران استرالیایی کسانی هستند از جمله:

«فرانسیس گرین‌وی» (Francis Greenway): از او معمولا به‌عنوان اولین معمار استرالیا یاد می‌شود.

«ویلیام واردل» (William Wardell): او طرح ساخت کلیسای جامع سنت مری در سیدنی را ترسیم کرد.

«گرگوری برجس» (Gregory Burgess): او با الهام از نقاشی‌های بومی، طراحی می‌کند.

«یورن اوتزان» (Jørn Utzon): او دانمارکی است، اما بیشتر به خاطر خانه‌ی اپرا سیدنی شهرت پیدا کرده است.

سینما

در ادامه نام چند مورد از فیلم‌های استرالیایی را، که قبل از سفر به استرالیا باید ببینید، برایتان آورده‌ایم:

●       «یار احساساتی» (The Sentimental Bloke) محصول 1919: بهترین فیلم صامت استرالیا

●       «جِدا» (Jedda) محصول 1995: اولین فیلم استرالیایی که رابطه‌ی میان بومی‌ها و مهاجران انگلیسی را به نمایش گذاشت.

●       «آخرین موج» (The Last Wave) محصول 1977، «جامعه‌ی شاعران مرده» (Dead Poets Society) محصول 1989، «راه بازگشت» (The Way Back) محصول 2010 و دیگر فیلم‌هایی که توسط «پیتر ویر» (Peter Weir) کارگردانی شده‌اند.

●       «زمین بازی شیطان» (The Devil’s Playground) محصول 1976، «خانه روسیه» (The Russia House) محصول 1993 و دیگر فیلم‌های «فرد شپیسی» (Frederic Schepisi).

●       مجموعه فیلم‌های «مکس دیوانه» (Mad Max) ساخته شده توسط «جورج میلر» (George Miller).

●       و همچنین فیلم‌های «داندی کروکودیل» (Crocodile Dundee)، «عروسی موریل» (Muriel’s Wedding)، «ماجراهای پریسیلا، ملکه‌ی صحرا» (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert)، «قلعه» (The Castle) و «استرالیا» (Australia).

ادبیات

در گذشته افسانه‌های بومی به صورت شفاهی نقل می‌شدند. اما هنوز هم‌ می‌توان کتاب‌هایی مرتبط با افسانه‌هایی که بومیان آن‌ها را روزگار رویا می‌نامند، پیدا کرد. اولین نویسندگان استرالیایی، «بانجو پترسون» (Banjo Paterson)، «هنری لاسون» (Henry Lawson) و «باربارا برینتون» (Barbara Baynton) بودند. پس از دوران جنگ، شعر استرالیا شروع به کار کرد و شاعرانی مثل «کنت اسلسور» (Kenneth Slessor)، «ای دی هوپ» (A. D. Hope) و «جیمز مک‌آلی» (James McAuley) ظهور کردند. نویسندگان معاصر استرالیایی بیشتر از رمان‌نویس‌های آمریکایی، برای مثال «ریچارد براتیگان» (Richard Brautigan) و «کرت وانه‌گت» (Kurt Vonnegut) تاثیر و الهام گرفته‌اند.

 

فستیوال استرالیا

تئاتر

«لوئی اسون» (Louis Esson)، متولد ادینبورگ، نخستین نمایش‌نامه‌نویس استرالیا بود. اولین نمایش‌نامه‌های او، «الوار مرده» (Dead Timber) و «زمان هنوز نرسیده است» (The Time is Not Yet Ripe)، به دهه‌‌ی 1910 میلادی برمی‌گردند، و در آن زمان به دلیل کمبود سالن‌های تئاتر، او تنها نمایش‌نامه‌نویس استرالیایی بود. در دهه‌ی 60، همه چیز با ظهور نویسندگان جدیدی از جمله «آلن سیمور» (Alan Seymour) و «پاتریک وایت» (Patrick White) تغییر کرد. امروزه از بهترین نمایش‌نامه‌نویس‌های استرالیایی می‌توان «جک هیبرد» (Jack Hibberd)، «دیوید ویلیامسون» (David Williamson)، «الکس بوزو» (Alex Buzo) و «جان رومریل» (John Romeril) را نام برد.

هنرهای تجسمی

هنرهای سنگ‌ اصیل و بومی، قدیمی‌ترین سنت هنری زنده در جهان هستند. امروزه، هنرمندان بومی معروف و شناخته‌شده، «گوردن بنت» (Gordon Bennett) و «تریسی موفات» (Tracey Moffatt) هستند. اولین نقاشان منظره (منظره‌نگاران) استرالیایی، «جان گلاور» (John Glover) و «یوجین وان گرارد» (Eugene von Guerard) بودند و راه‌شان توسط نقاشان زیادی از «مدرسه هیدلبرگ»، یعنی افراد چون «تام رابرتز» (Tom Roberts) و «آرتور استریتون» (Arthur Streeton) ادامه پیدا کرد و به نقاشی در سبک «فضای باز» (نقاشی هوا)، مثل امپرسیونیست‌های فرانسوی، ختم شد.

موسیقی

موسیقی بخش جدایی‌ناپذیر فرهنگ بومی است، و معروف‌ترین ساز بومی استرالیایی هم «دیجریدو» است. استرالیا دارای گروه راک شناخته‌شده‌ای به اسم «AC/DC» هم هست و همچنین آلبوم‌های خواننده‌‌ی پاپ، «کایلی مینوگ» (Kylie Minogue)، را نیز می‌توان در سراسر جهان پیدا کرد. اما جدا از این، استرالیا نقش بزرگتری در دنیای موسیقی دارد. با وجود مهاجران از نقاط مختلف دنیا، سبک موسیقی‌های جدیدی در این کشور معرفی شده و در کنار موفقیت‌های بین‌المللی، سبک‌هایی مثل اپرا و موسیقی محلی، از محبوبیت بالایی هم در استرالیا برخوردار هستند.

ورزش

ورزش‌های سنتی نیز یکی دیگر از بخش‌های فرهنگ استرالیا هستند. ورزش در استرالیا بسیار محبوب است و بخش مهمی از فرهنگ استرالیا محسوب می‌شود. استرالیا دارای تعداد زیادی از لیگ‌های حرفه‌ای است و در بسیاری از رویداد‌های ورزشی جهانی حضور داشته است. شهرهای سیدنی و ملبورن، میزبان المپیک‌های 1956 و 2000 بوده‌اند. شنبه‌ها از سنت‌های استرالیایی برای فعالیت‌های جسمانی است. «فوتبال استرالیایی»، بسیار محبوب و دارای بیشترین تماشاچی در استرالیا است، در حالی که از ورزش کریکت می‌توان به‌عنوان قدیمی‌ترین ورزش این کشور یاد کرد. موج‌سواری هم محبوبیت بالایی در بین استرالیایی‌ها دارد و با در نظر گرفتن این موضوع، که 80 درصد از جمعیت استرالیا در 50 کیلومتری اقیانوس زندگی می‌کنند، خیلی هم جای تعجب ندارد. ورزش و فعالیت‌های ساحلی، بدون شک بخشی از سبک زندگی مردم استرالیا به شمار می‌روند. به طور کلی، محبوب‌ترین ورزش‌های استرالیایی عبارتند از:

●       ورزش‌های آبی: شنا و موج‌سواری

●       ورزش‌های با توپ: کریکت، فوتبال استرالیایی، راگبی، تنیس، نتبال (که بسکتبال بانوان هم نام دارد)، بولینگ روی چمن و گلف.

●       مسابقات: اسب‌دوانی، سگ‌دوانی، اتومبیل‌رانی و موتورسواری

غذا و آشپزی

غذاهای معاصر استرالیایی، از موارد زیادی الهام گرفته‌اند و بیشتر به آن‌ها «آشپزی ادغامی» یا «مودوز: به معنای آشپزی مدرن استرالیایی» می‌گویند. سبک آشپزی خاص انگلیسی‌ها و بومی‌ها را می‌توان در این آشپزی دید، اما این نوع آشپزی اغلب شامل رگه‌هایی از مدیترانه و آسیا هم هست. با توجه به وجود منابع طبیعی فراوان، استرالیا به انواع زیادی از میوه‌ها، سبزیجات و گوشت‌ها دسترسی دارد. باربیکیوهای استرالیایی که «باربی» هم نام دارند، غذای اصیل و ملی این کشور به حساب می‌آیند. در هر نقطه‌ای از این کشور می‌توانید باربیکیوها را شاهد باشید. از آن‌جا که بیشتر مردم در سواحل استرالیا زندگی می‌کنند، این کشور رستوران‌های غذای دریایی زیادی نیز دارد.

آشپزی در استرالیا

اگر می‌خواهید به استرالیا بروید، حتما باید موارد زیر را امتحان کنید:

●       «باراموندی»: یک ماهی نمادین استرالیایی؛

●       گوشت کروکودیل و کانگورو؛

●       تیم تام: معروف‌ترین بیسکویت استرالیا؛

●       وجمایت: خوردنی مایع و سیاه‌رنگ استرالیایی که از عصاره‌های مخمر ساخته می‌شود؛

●       یکی از غذاهای رستوران «Aussie BBQ».


بیشتر بخوانید:

انواع ویزاهای استرالیا
مدارک لازم برای اپلای در دانشگاه های استرالیا
بهترین رشته‌ ها برای مهاجرت به استرالیا
دانشگاه های مانیتوبا
استرالیا یا کانادا ؟ به کجا مهاجرت کنیم؟
10 سایت کاریابی در کانادا
مدارک لازم برای ویزای دانشجویی کانادا
بورسیه‌ USYD
صفر تا 100 تحصیل در استرالیا (هر آنچه که باید بدانید)
نظام آموزشی کبک
چگونگی اپلای در یک دانشگاه بین المللی استرالیایی در سال 2019
ویزای دانشجویی استرالیا و راهنمای کامل دریافت آن
نکاتی در مورد ویزای دانشجویی استرالیا
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی استرالیا
هزینه‌های تحصیل در استرالیا
راه های مهاجرت به استرالیا
مهاجرت تحصیلی استرالیا
چگونگی اپلای در یک دانشگاه بین المللی استرالیایی در سال 2019
ارزانترین شهر استرالیا برای زندگی دانشجویی
دانستنی‌هایی در مورد تحصیل در استرالیا
ویزای 476 استرالیا
تحصیل در کانادا بدون مدرک آیلتس؛ عدم نیاز به IELTS برای دریافت ویزای دانشجویی 2019 کانادا
مدارک لازم برای ویزای دانشجویی کانادا
انواع ویزای کانادا
ویزای کانادا
نحوه‌ی اخذ ویزای تحصیلی کانادا در سال 2019
نمره آیلتس برای مهاجرت به کانادا 2019
تحصیل در کانادا


 

 

می توانید این مطلب را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Call Now Button